Bílá vína

Bílé víno se hlavně vyrábí z bílých hroznů (v některých případech dokonce i z růžových, červených nebo modrých hroznů, např. tzv. klaret).

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem
SUTTO Chardonnay IGT Trevenezie 2020 0,75 l 8 1 min
239 Kč

Obzvláště ovocný a elegantní buket s živou vůní bílého ovoce a citrusů. Nádech vanilky pocházející z částečného kvašení v dubových sudech je...

862055

Při výrobě bílých vín se rmut, což jsou hrozny zbavené jadérek a stopek, lisuje co nejrychleji, aby se docílilo jejich lákavé světle žluté až slámové barvy. Většina bílých vín je vyrobena pro okamžitou spotřebu, existují ale i bílá vína vhodná v archivaci (např. kvalitní moselské Ryzlinky nebo bílá bariková vína). Všechna bílá vína se chladí a podávají při ideální teplotě 5 - 10 °C.

Bílá vína podle cukernatosti

  • suchá: obsahují nejméně zbytkového cukru, nejvýše 4 g cukru na 1 litr vína
  • polosuchá: vyrábí se převážně z aromatických odrůd, obsahují 4,1-12 g cukru na 1 litr vína
  • polosladká: obsah cukru je zde už větší, a proto jsou polosladká vína preferována ženami, obsahují 12,1-45 g cukru na 1 litr vína
  • sladká: vína vyrobena z velmi vyzrálých hroznů obsahující nejvíce cukru, a to minimálně 45 g cukru na 1 litr vína
Exkluzivní nabídka
Exkluzivní nabídka
dovozce prémiových produktů
Dárek k objednávce
Dárek k objednávce
možnost výběru
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 1990 Kč
Přes 20 000 možností
Přes 22 000 možností
Zásilkovna | Balíkovna | GLS Parcel Shop