Červená vína

Červená vína se vyrábí jen z tmavě zbarvených hroznů, jelikož pouze tato vinná réva v sobě obsahuje červené barvivo. Jejich konečná barva se mění na základě stáří vína. Můžete se tedy potkat s lákavou fialovou, červenou nebo tmavou až hnědou barvou vína. S tím, jak červené víno stárne, jeho barva je méně koncentrovaná.

Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem
Terre di Rai Merlot IGT 0,75 l old min
Akce Novinka Tip
129 Kč
169 Kč (–23 %)

Terre di Rai Merlot IGT má rubínově červenou barvu s fialovými odlesky. Ve vůni připomíná třešně, smíšené bobule s náznaky skořice. Plné, měkké...

862088
Terre di Rai Cabernet Franc IGT 0,75 l old min
Akce Novinka Tip
129 Kč
169 Kč (–23 %)

Terre di Rai Cabernet Franc IGT má rubínově červenou barvu s odlesky v barvě granátového jablka. Velmi intenzivní, vytrvalý a široký. Bylinné aroma...

862087
Terre di Rai Cabernet Sauvignon IGT 0,75 l old min
Akce Novinka Tip
129 Kč
169 Kč (–23 %)

Terre di Rai Cabernet Sauvignon IGT má rubínově červenou barvu s odlesky v barvě granátového jablka. Ve vůni připomíná bobule, jako jsou ostružiny,...

862086
SUTTO Merlot IGT TREVENEZIE 2020 0,75 l 99 min
229 Kč

Rodina Sutto vždy prokazovala oddanost této révě: ročníkový Merlot má vynikající výraz jak ve svém mládí, tak ve svém přirozeném vývoji a poskytuje...

862056
SUTTO Rosso di Sutto IGT TREVENEZIE 2019 0,75 l 8 min
299 Kč

Rosso di Sutto je červené barrique víno, které představuje dokonalou rovnováhu mezi Merlotem a Cabernetem.

862060

Chuť červených vín bývá silnější a výraznější než u bílých vín. Hlavním faktorem, který určí konečnou chuť samotného vína, je samozřejmě zvolená odrůda a vinařství.

Servírování červeného vína se provádí v pokojové teplotě okolo 15 °C. Červená vína jsou obecně vhodná k sýrům, masům, ale i dezertům. Ideální kombinace vína a pokrmu ale neexistuje. Spousta lidí miluje červené víno jen jako způsob, jak si zpříjemnit běžný den nebo večer s přáteli.

Červená vína podle cukernatosti

  • suchá: obsahují nejméně zbytkového cukru, nejvýše 4 g cukru na 1 litr vína
  • polosuchá: vyrábí se převážně z aromatických odrůd, obsahují 4,1-12 g cukru na 1 litr vína
  • polosladká: obsah cukru je zde už větší, a proto jsou polosladká vína preferována ženami, obsahují 12,1-45 g cukru na 1 litr vína
  • sladká: vína vyrobena z velmi vyzrálých hroznů obsahující nejvíce cukru, a to minimálně 45 g cukru na 1 litr vína
Exkluzivní nabídka
Exkluzivní nabídka
dovozce prémiových produktů
Dárek k objednávce
Dárek k objednávce
možnost výběru
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 1990 Kč
Přes 20 000 možností
Přes 22 000 možností
Zásilkovna | Balíkovna | GLS Parcel Shop