Kávové pody

Kávový pod E.S.E. je porcovaná káva připravená z pražené, namleté kávy s přesně odměřenou gramáží (cca 7 g) pro přípravu espressa balená v papírovém obalu o průměru 44mm. Množství kávy, stupeň mletí a komprese do podu je přesně definováno standardy, které zaručují použití podu v libovolném typu E.S.E. kávovaru.

Jádrem E.S.E. kávovaru je extrakční komora pro kávový pod, kde pod vysokým tlakem vody (9-15 barů), podobně jako u klasických kávovarů na mletou kávu, vzniká espresso se správnou cremou. Díky speciální ochranné atmosféře, do níž jsou E.S.E. pody baleny, nedochází i při delším skladování ke ztrátě aroma a káva v podech zůstává dlouhou dobu čerstvá.

  • Jednoduchá a rychlá příprava. Správné množství kávy v kávovém podu brání chybnému dávkování.
  • Minimum odpadu a nečistot. Dávkovaná káva hermeticky uzavřená v podu zamezuje rozsypání mleté kávy při plnění do dávkovačů a zamezuje znečištění při ruční manipulaci.
  • Snazší údržba. E.S.E. systém je z podstaty hygieničtější než jiné systémy, což v důsledku vede k menším nárokům na čištění strojů.
  • Konstantní kvalita. Používání E.S.E. technologie umožňuje garanci kvality bez potřeby zkušené obsluhy.