Růžová vína

Růžové víno, přezdívané také jaké víno Rosé, můžete stále častěji ochutnat od více a více vinařství z celého světa. Mnoho lidí si myslí, že růžové víno vzniká smícháním červeného vína s bílým, ale to není samozřejmě pravda. Vyrábí se z odrůd modrých odrůd (tj. těch, ze kterých se vyrábí červené víno) nejčastěji metodou krátkého naležení rozemletých hroznů. Jde tedy o stejný postup výroby jako u bílých a červených vín, kde se používá rmut.

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem
MONFORT Pinot Grigio RAMATO Vigneti delle Dolomiti IGT 0,75 l min
Novinka Tip
259 Kč

Pinot Grigio Ramato je výsledkem osobní reinterpretace klasického Pinot Grigio s načervenalou vínovou barvou. Vůně je intenzivní, ovocná a...

862097

K výrobě rosé jsou nejvhodnějšími odrůdami Rulandské modré (Pinot noir), Frankovka nebo Svatovavřinecké či francouzská odrůda Grenache, Pinot Meunier, Primitivo nebo Syrah. Růžová vína jsou typická svou lehkostí a svěžestí, nejčastěji se pijí do jednoho až dvou let od sklizně, ale najdou se i taková, která se hodí k archivaci kolem 5 let.

Jak si nejlépe vychutnat růžové víno? Doporučujeme růžové víno servírovat při teplotě 7 - 13 °C. Skvěle se hodí i do horkých letních dnů, kdy si můžete z růžového vína připravit lahodný osvěžující alkoholický drink, do kterého můžete přidat například ovoce, čerstvé bylinky (mátu nebo meduňku), jedlé květiny či kostku ledu.

Exkluzivní nabídka
Exkluzivní nabídka
dovozce prémiových produktů
Dárek k objednávce
Dárek k objednávce
možnost výběru
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 1990 Kč
Přes 20 000 možností
Přes 22 000 možností
Zásilkovna | Balíkovna | GLS Parcel Shop