Aperitivy
Stejně jako parádně začínající večer, by i konzumace jídla měla začít něčím příjemným. Aperitiv, tento klíčový nápoj, správně naladí atmosféru, navnadí žaludek na příchod lahůdek a zkrátí dobu čekání na první chod. Je ideální pro prvotní seznámení s hosty, obzvláště s těmi, které vidíme poprvé.
Frizzantino Spritz Aperitivo je jako stvořené pro letní horké dny. Máte rádi Aperol Spritz? Vyzkoušejte tento nápoj 3v1. Vše je již namícháno a...
Red Orange Mimosa se rodí spojením prosecco brut vlastní výroby se šťávou z nejkvalitnějších červených sicilských pomerančů : "Moro", "Tarocco" a...
Fragolino Rosso z Terre del Sole je kultovní perlivé víno z italské vinařské oblasti Veneto, které přesvědčí svou svěží, nekomplikovanou a nádherně...
Rossini je velice osvěžující koktejl, který vznikl stejně jako koktejl Bellini v Benátském Harry’s baru. Je výborný jako aperitiv a ocení ho...
Decordi Fragolino Rosso Castel Borgo je kultovní perlivé víno z italské vinařské oblasti Lombardie, které přesvědčí svou svěží, nekomplikovanou a...
Puccini je aperitiv složený ze dvou dílů prosecco brut a jednoho dílu mandarinkové šťávy od konsorcia Tardivo di Ciaculli , které vděčí za svůj...
Frizzantino Hugo Spritz Aperitivo je jako stvořené pro letní horké dny. Máte rádi koktejl Hugo Spritz? Vyzkoušejte tento nápoj...
Bublinky s melounem, lepší už to být nemůže! MELONSECCO je nový trend z Itálie. Italské perlivé víno se svěžím melounem a nádechem máty. Tato...
Princess Alternativa Bollicine Bianco Extra-Dry je italské nealkoholické šumivé víno sytě slámově žluté barvy. Květinová vůně s tóny posekané trávy...
Canella Bellini Alcohol Free je slavný koktejl z italských Benátek tentokráte ve verzi bez alkoholu, namíchaný ze šumivého nealkoholického vína a...
Správný hostitel by neměl tento nápoj podcenit a je vhodné ho zařadit do svého menu. Aperitivy mohou být různorodé: od lehkých sektů, šampaňských, suchých bílých či červených vín, po sladké varianty jako Becherovka, portské víno, Martini či sherry. Nechybí ani lihoviny, hořké nebo hořkosladké likéry.
Podává se zhruba 15–20 minut před začátkem jídla a v malém množství, aby probudil chuť na jídlo. Historie aperitivu sahá až do starého Říma, kde se pil k přípravě trávicího traktu na nadcházející hostinu. Postupem času se z aperitivu stala sofistikovaná záležitost, zejména díky Italům, kteří vytvořili oblíbené aperitivy jako Campari, Martini, Cinzano, Bellini, Rossini, Puccini či Mimosu.
V poslední době získal popularitu i italský aperitiv Aperol s hořkosladkou chutí pomerančů. Je oblíbený zejména v letních dnech v kombinaci s prossecem a sodou, vytvářející nápoj zvaný spritz.