Prosecco BATÍSO Rive di Colbertaldo Valdobbiadene DOCG Superiore Extra Brut 0,75 l
Prosecco BATÍSO Rive di Colbertaldo Valdobbiadene DOCG Superiore Extra Brut v limitované edici. Hrozny, které se používají k výrobě tohoto sektu, dozrávají ve strmých kopcích malé oblasti v obci Vidor zvané Colbertaldo.
Prosecco BATÍSO Rive di Colbertaldo Valdobbiadene DOCG Superiore Extra Brut v limitované edici. Hrozny, které se používají k výrobě tohoto sektu, dozrávají ve strmých kopcích malé oblasti v obci Vidor zvané Colbertaldo. Půda, oslunění řádků a práce člověka dohromady dávají vzniknout sektu nezaměnitelné hodnoty.
Většina hroznů je odrudy Glera, ale v průběhu let bylo přidáno skromné procento tradičních a starověkých autochtonních odrůd (Verdiso, Bianchetta a Perera).
- Vinifikace: Ruční sklizeň s výběrem trsů, jemné lisování a první fermentace v ocelové nádrži.
- Zrání: V ocelové nádrži až do druhého kvašení po dobu 5 měsíců. Druhé kvašení metodou charmat Martinotti, přesněji kvašeno v tlakovém tanku po dobu 4 měsíců.
- Barva: Světle slámově žlutá.
- Vůně: Hrušky a květy akácie, fascinující tóny bílé dužiny ovoce a jemný tón zeleně.
- Chuť: Suchá s výraznou mineralitou, ovocné tóny v dochuti, vytrvalá a příjemně rozhodná.
- Stáří vinice: 20 let
Párování
Výborně se hodí jako aperitiv, vynikající k předkrmům, jemným prvním chodům, rizotům a korýšům, skvěle se hodí i ke kořeněným jídlům a lahodným plátkům.
Servírování
Servírujte při 4 - 6° C.
Sklep
Sutto, Batíso, Valdobbiadene (TV) Itálie.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Prosecco |
---|---|
Typ: | Perlivé / Šumivé |
Odrůda: | Glera (Verdiso, Bianchetta a Perera) |
Barva vína: | Bílé |
Přívlastek: | DOCG Rive |
Objem: | 0,75 l |
Obsah cukru: | Extra Brut |
Obsah alkoholu: | 11,5 % |
Zbytkový cukr: | 4 g/l |
Teplota podávání: | 4 - 6°C |
Uzávěr: | Korek |
Vinařská oblast: | Valdobbiadene (Rive di Colbertaldo) |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Od roku 1933 rodina Sutto s láskou a oddaností pokračuje ve významné vinařské tradici. Tři generace, které dokázaly rozvíjet rodinný podnik díky obdělávání vinic v Campo di Pietra, kraji vín Piave mezi Trevisem a Benátkami, a díky výběru nových pozemků v oblasti Valdobbiadene, domově Prosecca, a v oblasti Collio, kraji vynikajících friulských vín. Dnes Giuseppeho vnuci, Ferrucciovi synové, pokračují ve výzkumu a obnově rodinné enologické kultury.
Vinařství Azienda Agricola Sutto
Láska k tomuto území dala vzniknout třem osobitým a osobním značkám, které jsou výrazem silného propojení tradice a inovace.
- Sutto
- Batiso
- Polje
Sutto
Farma Sutto se nachází v Campo di Pietra. V této oblasti, kde se víno pěstuje již více než dva tisíce let, se zrodilo víno naší rodinné tradice. Díky půdnímu profilu a blízkosti Jaderského moře mají vinice Sutto ideální klimatické podmínky, které nám umožňují vyrábět naše vynikající vína z Piavy.
Batiso
Iniciační rituál pro lásku k vínu, "křest vínem Prosecco": to je význam názvu tohoto vína. Připomíná tradici regionu Treviso, která vypovídá o skutečné vášni pro víno a především pro naši zemi a její vzácné plody, pěstované v oblasti DOCG, které dávají život Sutto Prosecco.
Polje
Na slunné straně kopce v oblasti Collio se zrodilo vinařství Polje, jehož název je odvozen od charakteristických krasových jeskyní této oblasti. Tato země, známá mimo jiné produkcí odrůd Friulano, Ribolla a Sauvignon, dává život elegantním a osobitým vínům Sutto. Půdy v regionu jsou převážně vápencové slínovce a pískovcové flyše.